30-3-2018, 08:03

Verbeterd: projecten faseren

De module Projecten biedt de mogelijkheid om taken en urenregistraties in te delen in projectfasen. Daarnaast zijn er verschillende manieren om overzicht te houden in een project, en in de gehele projectportfolio. Dat kan nu door projecten te voorzien van fases en door aan te geven welke status een project heeft.

Projectfase

Projecten kunnen worden ingedeeld in fasen. Het handige van die fasen is dat je taken kunt koppelen aan een projectfase. De deadline van de fase geldt vervolgens voor iedere taak die daaronder valt tenzij anders aangegeven. Daardoor hoef je dat niet meer voor iedere taak in te voeren.

Het aanmaken van projectfasen kan in het overzicht van een project:

Een fase kan als ‘voltooid’ worden gemarkeerd. Dat heeft als belangrijkste gevolg dat de deadline niet meer wordt weergegeven het Dashboard Uitvoering. Daar zie je dus alle onvoltooide deadlines van alle lopende projecten die zijn gepasseerd of in de komende 30 dagen moeten worden voltooid.

Projectstatus

Een nieuwe toevoeging is de projectstatus. Waar projectfasen vooral de uitvoering betreffen, kun je met een projectstatus de voorbereiding en garantieperiode van een project managen. Er zijn drie statussen:

 1. In voorbereiding
  Projectmanagement - project in voorbereiding
 2. In uitvoering
  Projectmanagement - project in uitvoering
 3. In garantie
  Projectmanagement - project in garantie
 4. Afgerond
  Projectmanagement - project afgerond

De lijst met Projecten wordt standaard ingedeeld aan de hand van deze projectstatussen. Dit geeft u een makkelijk handvat om niet alleen te zien hoeveel lopende projecten er zijn, maar met name welke projecten wanneer uit garantie lopen, zodat u dit duidelijk naar uw team en uw klant kan communiceren.

Heeft uw organisatie geen garantie op projecten, of betreft het een intern project, dan kan de garantietermijn overgeslagen worden, en kan het project meteen de status afgerond krijgen.

 

Wilt u ook meer overzicht in uw projecten?
Meld u dan nu aan en probeer Plotter een maand gratis.